Keresés    Magyar  Magyar

Vissza

Ossza meg ezt az oldalt:
Facebook Delicious Digg Google Stumble upon

A projekt az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Információs központ

2012. Január 1.

Információs központ az Etele téren

Érdekli, hogyan épül az alagút, milyenek lesznek az új vonal szerelvényei, állomásai? Minderről és számos más, a 4-es metróval kapcsolatos érdekességről részletesen, naprakészen tájékozódhat az Etele téren működő információs központban.

Az elmúlt évtizedek legnagyobb beruházása a 4-es metró építése. Az új földalatti átalakítja az érintett városrészek életét. Gyorsabb, kényelmesebb utazást biztosít majd Dél-Buda és a főváros középső, majd észak-pesti területei között. Az építkezés járulékos elemeként megszépülnek a metróállomások melletti utcák, terek, nem csoda hát, ha sokan kíváncsiak arra, hogyan készül a metró, milyenek lesznek az új állomások, milyen változásokat hoz az új metró Budapesten.

A metróépítés iránt megnyilvánuló érdeklődést tapasztalva a Fővárosi Önkormányzat és a BKV Zrt. úgy döntött, információs központot alakítanak ki az új vonal kiindulópontján, az Etele téren.
A központban minden érdeklődő megismerkedhet a metróépítés legérdekesebb részleteivel. Metrótörténeti bemutatót is szerveznek, és bemutatják az új állomások és metrószerelvények látványterveit.
Az információs központ gerincét egy, az építkezés menetét, a beruházás technológiai részleteit bemutató kiállítás adja. A beruházás előrehaladtával bővülő tablókat, tájékoztató feliratokat úgy állították össze, hogy az alagút- és az állomásépítés technológiájának leírása bárki számára érthető, világos legyen. A tájékoztató központba sok fiatalt, diákcsoportokat is várnak. Számukra nagy vonzerő lehet, hogy az információs központ nemcsak kiállítóterem, hanem egyben kiinduló pontja a szakmai túráknak. Az alagútépítés megindulása után, szakképzett vezetőkkel, megfelelő védőfelszereléssel lehetőség lesz arra, hogy bejelentkezést követően csoportosan megtekintsék az építési területet és az alagútépítést. „Élesben, testközelben” láthatják tehát az érdeklődők, hogyan épül a metró, s ez bizonyára mindenki számára izgalmas program lehet.

Nyitva tartás: hétfő, szerda és péntek 14–18 óra, kedd és csütörtök 9–13 óra
Cím: Budapest XI. kerület, Etele tér, BAMCO telephely
Telefonszám: 06 30/ 370 6785

Az Információs központ térképét letöltheti innen.

Infocenter

Infocenter