Keresés    Magyar  Magyar

A 4-es metróvonal zavartalan üzemvitele érdekében szükség van a gördülőállomány, az alagút, a pálya, a különböző építmények és a villamos, gépészeti berendezések rendszeres karbantartására, javítására, műszaki állapotuk szinten tartására. Ennek érdekében létesül a MÁV Kelenföldi pályaudvar melletti járműtelep, mely MÁV vágánykapcsolattal is rendelkezik.

A járműtelep a forgalmi vágányok felé két összekötő vágánykapcsolattal fog rendelkezni. Ötvágányos tároló épület szolgál a metrószerelvények fedett helyen való tárolására. Ezek a vágányok is fel vannak szerelve automatikával. A szerelvények innen történő be- és kiállását is a számítógépes vezérlés végzi emberi beavatkozás nélkül. A tárolóépületben elkülönítve a tároló vágányoktól kerül kialakításra mosó-, illetve kerékpáreszterga-vágánya.

Járműtelep és fenntartási bázis
Járműtelep Londonban

A járművek javítására háromvágányos járműkarbantartó épület szolgál, ahol a szükséges javításokat el lehet végezni. A tároló épület mellett a telekadottságokat figyelembe vevő próbapálya kerül kialakításra. A maximális sebességről végzendő fékméréseket a vonalon lehet elvégezni. A próbapálya is automatizált. Itt elvégezhetők a vonatvezető automatika működésének dinamikus vizsgálatai.