Keresés    Magyar  Magyar

Vissza

Ossza meg ezt az oldalt:
Facebook Delicious Digg Google Stumble upon

A projekt az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósul meg.

ÚJ FOTÓGALÉRIA: LÁTVÁNYOSAN HALAD A NEGYEDIK P+R ÉPÍTÉSE

 

2016. május 9.

 

A szükséges telekrendezést, illetve a vágánybontási munkákat, majd a terület előkészítési munkáit követően február második felében kezdődtek meg a negyedik, azaz utolsó P+R parkoló kivitelezési munkái az M4-es metró kelenföldi végállomásánál, szorosan kapcsolódva a metróberuházáshoz. Ma már látványos az előrehaladás.

Az utolsó – a MÁV használaton kívüli vágányainak helyén épülő és a tervek szerint 500 férőhelyes – parkoló a szerződésben szereplő ütemterv szerint 2016 év végéig valósul meg. Ez a beruházás valójában jóval több, mint hagyományos értelemben vett parkoló-építés, hiszen jelentős útépítési, vízépítési, közműépítési, műtárgyépítési és magasépítési munkák is megvalósulnak a szerződés keretében.

A vállalkozó feladatát képezi egyebek mellett a parkolóból egy ún. lépcső-lift műtárgy megvalósítása is a közvetlen gyalogoskapcsolat biztosítása érdekében a kelenföldi gyalogos aluljáróval (szerkezeti, építészeti, gépészeti és villamos installációs munkákkal, felszíni építménnyel, üzemi helyiségekkel a felszín alatti részen, 2 db lifttel és lejárati lépcsővel). A parkolóhoz közvilágítási hálózat, útvíztelenítési záportározó és térfigyelő rendszer épül, valamint sor kerül zöldterületek kiépítésére és fásításra is (sőt, védőcsövezés kiépítésével a parkolót az elektromos autók töltésére alkalmas berendezés jövőbeli telepítésére is alkalmassá teszi a vállalkozó).

Fotók: Pető Szabolcs (DBR)