Keresés    Magyar  Magyar

Vissza

Ossza meg ezt az oldalt:
Facebook Delicious Digg Google Stumble upon

A projekt az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósul meg.

RENDHAGYÓ FOTÓKIÁLLÍTÁS NYÍLT A MÓRICZ ZSIGMOND KÖRTÉR PALÁNKSORÁN


2012. november 27.

Sérült és ép zenészek közös színpadi munkájának eredményéből nyílt rendhagyó fotókiállítás szombaton a 4-es metró Móricz Zsigmond körtéri építési palánksorán. A Budapesti Közlekedési Központ, a DBR Metró Projekt Igazgatóság és a Swietelsky Magyarország Kft. örömmel csatlakozott a kezdeményezéshez a palánkfelület biztosításával.

A kiállítás több célból jött létre: egyrészt a szervezők - együttműködve Újbuda Önkormányzatával, a december 3-ai Fogyatékos Emberek Világnapja felé közeledve - szeretnék felhívni a figyelmet a fogyatékkal élők és ép emberek közötti együttműködés és elfogadás szükségességére. Egy másik fontos cél volt bemutatni a „Jobb velünk a világ!” jótékonysági rendezvénysorozat elmúlt öt évének legszebb pillanatait képekben. Ráadásul a kiállítás beharangozó is egyben, hiszen közeledik a rendezvénysorozat következő állomása.

A december 8-áig megtekinthető fotókon a Nemadomfel együttes tagjai szerepelnek Kiss Tiborral, Varga Liviusszal, Lovasi Andrással, Hobóval és más sztárzenészekkel. Az alkotó, Varga Imre szerint jelképes üzenete is van annak, hogy a metróépítés ideiglenes paravánjain kerülnek kiállításra a képek, hiszen ez a fal hamarosan lebontásra kerül, és reméli, hogy a fotókiállítás valamelyest hozzájárul ahhoz, hogy a fogyatékkal élő és egészséges emberek közötti falat is közösen lebontsuk.

Az immáron öt éve tartó rendezvénysorozat következő állomása egy lemezbemutató koncert lesz sztárvendégek fellépésével december 2-án – különleges klubkoncertként – a Barba Negra Music Clubban. A bevételt az Újbudán felépülő, sérült emberek és családjaik számára lakhatást nyújtó önsegítő közösségi otthon felépítésére fordítják a szervezők. Minden érdeklődőt szeretettel várnak (bővebb információ: www.nemadomfel.hu).

Budapesti Közlekedési Központ
DBR Metró Projekt Igazgatóság