Keresés    Magyar  Magyar

Vissza

Ossza meg ezt az oldalt:
Facebook Delicious Digg Google Stumble upon

A projekt az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósul meg.

MINDKÉT HELYSZÍNEN BETELTEK AZ M4 NYÍLT NAP CSOPORTJAI - AKINEK NEM JUTOTT HELY, AZOKAT A SZÍNHÁZI ELŐADÁSRA ÉS A KONCERTRE VÁRJA A DBR


2010. április 30.

Péntek reggelre mindkét helyszínen beteltek a 4-es metró nyílt napjának csoportjai, az érdeklődés felülmúlta a korábbi években megszokottat. Vasárnap délelőtt 10 és délután 16 óra között az Urbitális Majális keretében folyamatos lesz a bejárás a Móricz Zsigmond körtéri és a Keleti pályaudvari állomásra - betartva valamennyi munkavédelmi előírást -, tízfős csoportokban tízpercenként biztosít majd a DBR szakmai kíséretet. Megteltek a férőhelyek Újbuda reggel 9 órakor kezdődő Gomba-tárlatára és az azt követő szakmai előadásokra is, a kiállítást azonban egész napon át megtekinthetik a látogatók. Akinek nem jutott hely az előzetesen regisztrált csoportokban, azokat is várják a szervezők az esti jótékonysági rendezvényekre: a Vígszínház 17 órakor kezdődő rendhagyó előadására és a Kis Kreatív Band 19 órai koncertjére.

Az extrém helyszínen, több mint 20 méter mélyen zajló eseményhez a támogatói minőségben jelen lévő kivitelezők - Swietelsky Magyarország Kft., Tóth TD Kft., Vegyépszer Zrt. - mellett időközben médiapartnerként csatlakozott a Kreatív Online és a DUE is. Mint ismeretes, a Vígszínház a Down Egyesületnek, a Kis Kreatív Band a Nemadomfel Zenekarnak ajánlotta fel a bevételből befolyt összeget. A kezdeményezés élére állva az M4 Kulturális és Nyílt Nap fő támogatója, a Swietelsky Magyarország Kft. és a Tóth TD Kft. is úgy döntött a mai napon, hogy külön pénzösszeggel is támogatják mind az egyesületet, mind a zenekart.



A PROGRAMOK TEHÁT:



9.00 Móricz Zsigmond körtér: Újbuda Önkormányzatának Gomba-tárlata

A kiállítást megnyitja: Molnár Gyula, Újbuda polgármestere és Becker László, Budapest metróbiztosa.

9.30 Móricz Zsigmond körtér: Rövid szakmai előadások a metróépítésről

A Swietelsky Magyarország Kft. a belső beépítésről, a Tóth TD Kft. a vágányépítésről tart rövid előadást.

10.00 Móricz Zsigmond körtér és Keleti pályaudvar: Idén is kinyílnak a metrókapuk 16 óráig

Szakmai kíséret mellett, testközelből tekinthetik meg a fővárosiak, hogy mi zajlik a felszín alatt.

17.00 Móricz Zsigmond körtér: Víg-dallamok címmel a Vígszínház rendhagyó előadása 18.30-ig

Sanzonok, versek, népdalok. A bevételt a színház a számára oly kedves Down Egyesületnek ajánlotta.

19.00 Móricz Zsigmond körtér: Újra együtt a Kis Kreatív Band, jótékonysági koncert 21 óráig

A 80-as és 90-es évek hazai slágereivel. A bevételt a KKB a Nemadomfel Zenekarnak ajánlotta.

20.00 A szünetben jótékonysági ceremónia és egy meglepetés

Az est háziasszonya: Sekoulopoulu Phaedra (DUE Médiahálózat)



A kiállítás, a szakmai előadás és a nyílt nap ingyenes, a rendhagyó színházi előadás jelképes jegyára 200 forint, a koncertre nincs belépő, de a jótékonysági cél miatt itt is számítanak a szervezők egyéni felajánlásokra. A tavalyi első ilyen kezdeményezésen, a Rákóczi téri Keep Floyding koncerten 200 ezer forint gyűlt össze a Reménysugár Zenekarnak.



A beléptetés a Keleti pályaudvarnál a 7-es busz megállójához közeli, a Móricz Zsigmond körtéren pedig a 6-os villamos végállomásához közeli zöld metrós konténernél zajlik majd - utóbbi helyszínen az esti rendezvényekre is itt lehet majd jegyet váltani, illetve bejutni. A színházi előadásra és a koncertre is érkezés félórával korábban.



Budapest, 2010. április 30.

DBR Metró Projekt Igazgatóság