Keresés    Magyar  Magyar

Vissza

Ossza meg ezt az oldalt:
Facebook Delicious Digg Google Stumble upon

A projekt az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósul meg.

KIJAVÍTOTTÁK A SZAKEMBEREK AZ ÉJJEL, AZ ALAGÚTON KELETKEZETT LYUKAT - FOKOZOTT MEGFIGYELÉS ALATT TARTJÁK AZ ÉRINTETT TERÜLETET


2010. április 21.

Lesznek még utómunkálatok, de az éjszaka folyamán, üzemszünetben kijavították a szakemberek a 2-es metró falán keletkezett rést és megszüntették a talajvízszivárgást, így ma hajnalban már sebességkorlátozás nélkül indulhattak el és közlekedhettek a szerelvények. A műszaki probléma okát vizsgálja a DBR Metró Projekt Igazgatóság. Az alagútfúró pajzsok várhatóan másfél hónap múlva haladnak majd el a felüljáró alatt, a műszaki probléma az előkészítő munkálatok során történt. Az átmeneti fennakadás nincs hatással a metróépítésre.

Mint ismeretes, a Baross térnél, a Rottenbiller úti felüljáró pillérének megerősítése közben a 4-es metró alagútját építő Bamco egyik alvállalkozója megsértette a 2-es metró egyik alagútjának falát. A munkálatokat azonnal leállította a DBR illetékes mérnöke. Az alagút oldalsó falán keletkezett 10x10 centiméteres rés nem okozott vészhelyzetet, nem volt szükség a metró forgalmának leállítására, de a vizsgálatok idejére sebességkorlátozást rendeltek el a szakemberek az érintett vonalszakaszon.

A képeket Vanik Zoltán készítette.


Budapest, 2010. április 21.
DBR Metró Projekt Igazgatóság