Keresés    Magyar  Magyar

Vissza

Ossza meg ezt az oldalt:
Facebook Delicious Digg Google Stumble upon

A projekt az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósul meg.

FÜSTPRÓBA KEZDŐDIK KEDDTŐL A BOCSKAI ÚTI ÁLLOMÁSON


2012. november 27.

Füstpróbát tart a belső beépítő 2012. november 27-én, kedden délutántól az M4-es metró Bocskai úti állomásán. A füstpróba nagy mennyiségű, körülbelül 20 ezer m3 fehér színű, nem mérgező, azaz egészségre ártalmatlan füst kibocsátásával jár majd a peronszintről indulva, elérve a felszínt is.

A csütörtökig tartó próba - jellegét tekintve - egy ún. melegfüstös próba, amit hatósági előírásra, a tűzoltóság szakhatóságként történő bevonásával a belső beépítő Swietelsky Magyarország Kft. végez majd el. A valós tűzeset szimulálásával zajló esemény már az állomás majdani átadására való felkészülés része, annak egyik feltétele, célja pedig az állomás hő- és füstelvezető rendszerének, illetve a főszellőző rendszer működésének tesztelése. A Bocskai úti állomáson – hasonlóan, mint a Tétényi úti és Móricz Zsigmond körtéri megállók esetében – a belső beépítés immár a végéhez közeledik, ezért van szükség most a füstpróbára.

A Bocskai úti állomás környezetében kihelyezett felhívásokon túl ezúton is szeretnénk tájékoztatni az ott élőket, illetve az arra közlekedőket, hogy a tapasztalt füst miatt aggodalomra nincs ok, illetve nem szükséges azt külön jelezni a próbába szakhatóságként bevont tűzoltóság munkatársai felé.

Budapest, 2012. november 27.
DBR Metró Projekt Igazgatóság