Keresés    Magyar  Magyar

Vissza

Ossza meg ezt az oldalt:
Facebook Delicious Digg Google Stumble upon

A projekt az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Forgalmi rend változás a Rákóczi téren és környékén


2011. szeptember 30.


Igy változik a forgalmi rend a Rákóczi téren október 1-én
2011. szeptember 30-ára befejeződtek a 4-es metró Rákóczi téri állomásának építéséhez kapcsolódó felszíni út- és járdaépítési munkák, ezért október 1-jén a téren új forgalmi rend lép életbe.

Szombat reggel 6 órától a térre a József körút felől a tér északi oldalán lehet behajtani. Ez a szakasz mostantól a Vásár utca felé lesz egyirányú és folytatásaként a Vásár utca forgalmi rendje is megfordul, azaz tovább, a Víg utca felé lesz egyirányú és itt balra kanyarodva lehet majd befordulni a Víg utcába. A Bacsó Béla utca forgalma továbbra is kétirányú marad egészen a térig.

A Rákóczi tér déli oldalának - a Déri Miksa utca folytatása - forgalmi rendje szintén megváltozik, a térre itt mostantól nem lehet behajtani, csak kihajtani onnan a József körútra. A Déri Miksa utca forgalmi rendje nem változik, a Német utca viszont korábbitól eltérően a József utca felől a Rákóczi tér felé lesz egyirányú, innen balra kanyarodva lehet majd a körút felé fordulni. A Salétrom utca forgalmi rendje is megfordul, a tér felőli csatlakozástól lesz egyirányú egészen a József utcáig.

A József körút Rákóczi téri szakaszán mindkét gyalogos átkelőhöz gyalogos forgalomirányító lámpa kerül, ahogy a tér déli oldalán is autós forgalomirányító lámpa segíti majd a József körútra történő kihajtást.

Budapest, 2011. szeptember 30.
DBR Metró Projekt Igazgatóság