Keresés    Magyar  Magyar

Vissza

Ossza meg ezt az oldalt:
Facebook Delicious Digg Google Stumble upon

A projekt az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósul meg.

BEMUTATTUK A FUTÁR-T ÉS A NÉGYES METRÓT VARSÓ FŐPOLGÁRMESTERÉNEK


2013. január 11.

Látogatást tettek Tarlós Istvàn meghívására Budapesten a V4-es fővárosok főpolgármesterei, a találkozót követően pedig pénteken a varsói delegáció megtekintett néhány kiemelt jelentőségű közlekedésfejlesztési projektet, köztük a FUTÁR diszpécserközpontját és a 4-es metró beruházást – a Duna alatti alagútszakaszt is megnézték.

Tarlós István főpolgármester kezdeményezésére 2013. január 10-én, csütörtökön Budapesten találkoztak a V4-es fővárosok főpolgármesterei. A találkozó fő célja a Visegrádi Csoport fővárosai közötti együttműködés megújítása, továbbá közös együttműködési lehetőségek és kezdeményezések megvitatása volt.

Az eseményen részt vett Hanna Gronkiewicz-Waltz, Varsó főpolgármestere is, aki kíséretével pénteken megtekintett néhány kiemelt fontosságú, folyamatban lévő budapesti közösségi közlekedésfejlesztési projektet, így a FUTÁR diszpécserközpontját, a kelenföldi járműtelepet és 4-es metró beruházást is.

A főpolgármester asszonyt és delegációját Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója a DBR Metró Projekt Igazgatóság szakembereinek bevonásával kísérte végig a Fővám téri, illetve a Szent Gellért téri állomáson, valamint a két megállót összekötő, Duna alatti alagútszakaszon. Később a kelenföldi járműtelepre is ellátogatott a delegáció. Varsóban most épül a második metróvonal, így a látogatás gyakorlati célokat is szolgált. A főpolgármester asszony kiemelte, hogy a lengyel főváros közlekedésszervezője, a ZTM és a Budapesti Közlekedési Központ között rendszeres és jó munkakapcsolat épült ki.



Budapesti Közlekedési Központ
DBR Metró Projekt Igazgatóság