Keresés    Magyar  Magyar

Vissza

Ossza meg ezt az oldalt:
Facebook Delicious Digg Google Stumble upon

A projekt az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósul meg.

AZ ALVÁLLALKOZÓ VERESTRANSZ SZERINT JOGSZERŰ AZ ÚTHASZNÁLAT


2008. május 8.

A 4-es metró építési területeiről földet szállító Verestransz Kft. minden szükséges engedéllyel rendelkezik, ami a XVI. kerületi Csobaj bánya feltöltéséhez szükséges.

A cég szerint nem kell úthasználati engedélyt beszereznie, a használt útvonalon nincs semmilyen korlátozás. Az építtető DBR Metró Projekt Igazgatóság vizsgálja a körülményeket, amennyiben bármilyen jogsértés történt, haladéktalanul gondoskodik a kivitelezőn keresztül a jogszerű magatartás betarttatására.

Amint azt korábban jeleztük, a szállítást és a feltöltést végző Verestransz Szállítási és Szolgáltató Kft. és a bányavállalkozó Csobaj Ingatlanforgalmazó és Ingatlanhasznosító Kft. között 2008. január 28-ai keltezéssel létrejött szerződés értelmében a szállítmányozó 2010. júliusáig jogszerűen végzi a több mint 190.000 m2-es terület tiszta földdel való feltöltését.

A Verestransz álláspontja szerint az útvonalra - tekintve, hogy ott nincs semmilyen korlátozás - nem kell úthasználati engedélyt kérnie. Egyébként az útvonalat a kerület jegyzőjével és alpolgármesterével, illetve a bánya tulajdonosával közösen választotta ki a szállító cég, hogy a lakókat a lehető legkevésbé zavarja engedélyezett tevékenységével. A szóbeli megállapodást követően írásban is benyújtotta erre vonatkozó javaslatát a szállító, amelyre jelenleg is várja az önkormányzat válaszát.

Amennyiben az ott élőket a munkálatok mégis zavarják, az önkormányzatnak kell alternatív útvonalat kijelölnie. A cég tájékoztatásának valódiságát nem megkérdőjelezve a DBR mindent megtesz annak érdekében, hogy az ügyet mielőbb rendezze, és a kerület elvárásait is szem előtt tartsa.

DBR Metró Projekt Igazgatóság