Keresés    Magyar  Magyar

Vissza

Ossza meg ezt az oldalt:
Facebook Delicious Digg Google Stumble upon

A projekt az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósul meg.

FORGALOMBA ÁLLT AZ ELSŐ VEZETŐFÜLKE NÉLKÜL KÖZLEKEDŐ SZERELVÉNY AZ M4 VONALÁN

 

2016. június 23.

 

A fővárosban közlekedőknek mostantól egyedülálló utazási élményben lehet részük: forgalomba állt az első olyan szerelvény az M4 vonalán, melynek ideiglenes vezetőfülkéinek elbontásával a vonat szélvédőjén keresztül különleges rálátás nyílik a metróalagútra. A vezetőfülkék elbontásának következtében a fülkét az utastértől elválasztó válaszfal és a vezetőülés eltűnt, így a vonat befogadóképessége kismértékben megnövekedett.

A vezetőpult és az azon található kezelőszervek – a jelenlegi állapotnak megfelelően – megmaradtak, azonban egy zárható fedél takarja azokat. A vezetőfülkék elbontása folyamatosan történik, amelynek eredményeképpen várhatóan az év végéig az utolsó vezetőfülke nélküli szerelvény is forgalomba áll majd.

Igazi különlegességgel gazdagodik Fővárosunk közösségi közlekedése, amely méltán tarthat számot a nagyközönség figyelmére. A szakvélemények, illetve a nemzetközi tapasztalatok egyértelműen azt mutatják, hogy az automata üzemmód – többek között az emberi mulasztás lehetőségének kizárásával – lényegesen biztonságosabb a hagyományos vonatvezérlésnél, nem véletlen tehát, hogy a világ és Európa számos nagyvárosában üzemel már automata metró, az utasok legnagyobb megelégedésére.