Keresés    Magyar  Magyar

Fehérvári úti játszótér

2009. szeptember 17-én adták át a metróépítők a XI. kerületi gyerekeknek azt a modern játszóteret, amely a 4-es metró építéséhez kapcsolódó felszíni beruházások keretében öltözött új köntösbe. Az eseményen Lakos Imre, Budapest Főváros Városüzemeltetési és Környezetgazdálkodási Bizottságának elnöke, és Molnár Gyula Újbuda polgármestere mellett részt vett Klados Gusztáv, a DBR projektigazgatója is.

Fontos mérföldkőhöz érkezett a 4-es metró építése 2009. szeptemberében: noha az alagútépítés még javában zajlik a pesti oldalon, elérkezett az idő, hogy a metróépítők elkezdjék visszaadni a kialakított végleges felszíni területeket a lakosságnak. A 4-es metró Bocskai úti állomáshoz kapcsolódóan befejeződött a Fehérvári út-Kanizsai utca kereszteződése alatti szellőzőalagút építése. Mivel a felszínen a munkaterületre már nem lesz szükség, mára megépülhetett a régi helyén egy új, modern, az EU-s szabályoknak maximálisan megfelelő játszótér.

A mintegy 2500 m2-es területre a legmodernebb eszközök kerültek, mostantól az újbudai gyerekek a „kincses sziget” érzetével tölthetik majd itt el szüleikkel szabadidejüket. A hangulatot tengerparttal, pálmafákkal és dzsungelt idéző tárgyakkal igyekeztek megidézni a tervezők. A játszóteret több korosztály is használhatja majd, hiszen az 1-3 és a 4-12 éveseknek is kikapcsolódási lehetőséget fog biztosítani. A beruházás mintegy 40 millió forintból valósult meg, amely része a 4-es metró költségvetésének.