Keresés    Magyar  Magyar

Kelenföld Tétényi út Bocskai út Móricz Zsigmond körtér Szt. Gellért tér Fővám tér Kálvin tér Rákóczi tér Népszínház utca Keleti pályaudvar

további képek

               

Vissza

Ossza meg ezt az oldalt:
Facebook Delicious Digg Google Stumble upon

A projekt az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Az Etele téri metróvégállomásnak (Kelenföld pályaudvar) két kijáratot terveznek, az Etele tér felé és Őrmező felé. A állomást úgy alakítják ki, hogy a vonal a későbbiekben meghosszabbítható legyen Budaörsi út irányába. Az Etele téri oldalon az átalakított BKV busz- és a villamos-végállomás már elkészült. A metróállomás a MÁV-állomásépülettől délre helyezkedik majd el, ettől még délebbre pedig a Volán buszvégállomás. A metró járműtelepét is itt tervezik kialakítani.

A tervek szerint a telepet mélyedésben helyezik el, hogy az üzemszerű működésből származó zaj ne zavarja a környék lakóit. Az Őrmezői oldalon kialakított BKV buszvégállomás alatt 1400 férőhelyes P+R parkoló építését tervezik. A buszvégállomáshoz aluljáró csatlakozik majd, így a buszok a felszíni utak keresztezése nélkül juthatnak át a Budaörsi útra. Ezen az aluljárón közlekedhetnek a parkolót használó autósok is.

A metró megjelenésével az Etele téren jelentős közlekedési csomópont alakulhat ki. Együtt lesz minden: vasút, távolsági busz, metró, villamos, autóbusz. Ugyanakkor az előrelátó tervezésnek köszönhetően a tér arculata rendezettebb lesz, az eddig elhanyagolt környék színvonala emelkedhet. Az Etele tér a régió közlekedési, kereskedelmi, szolgáltató központjává válhat.

Az állomás adatai

Állomás hossza: 90 m
Peron hossza: 80 m
Hasznos peronfelület: 970 m2
Felszín alatti mélység: -16,4 m
Mozgólépcsők száma: 6+3
Liftek száma: 2
Kijáratok száma: 2
Építési rendszer: vegyes
Állomás típus: közép-peronos mélyállomás