Keresés    IN ENGLISH  MAGYARUL        Vakok, gyengénlátók számára


Keleti pályaudvar

további képek


Látványtervek: Palatium Stúdió Kft.

Ossza meg ezt az oldalt:
Iwiw Facebook Delicious Digg Google Stumble upon Propeller

A projekt az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósul meg.

A tervek szerint a tér jellege alapvetően nem változik. A 4-es metró állomása a Thököly út alá kerül és közvetlen kapcsolata lesz a jelenlegi aluljáró rendszerrel. Az állomást úgy alakítják ki, hogy a vonal a későbbiekben meghosszabbítható legyen Rákospalota felé. Módosul a buszmegállók helye is. A javaslat szerint növekedhet a tér zöldfelületének nagysága.

A Baross tér már ma is igen fontos közlekedési csomópont. Ezt a helyzetet az új metró tovább erősíti. Az állomás megépültével már két metróvonalat, jelentős belföldi és nemzetközi járatokat fogadó vasútállomást és több fontos felszíni tömegközlekedési eszközt találhatunk itt. A 4-es metró megjelenése újabb lendületet adhat a térség gazdasági fejlődésének is.

Az állomás adatai

Állomás hossza: 83 m
Peron hossza: 80 m
Hasznos peronfelület: 1100 m2
Felszín alatti mélység: -14 m
Mozgólépcsők száma: 6+6
Liftek száma: 2
Kijáratok száma: 2
Építési rendszer: vegyes
Állomás típus: középperonos, kéreg alattiFőoldal A 4-es metró nyomvonala Hírek Milyen lesz a 4-es metró? Hogyan épül? Hogyan működik? DBR Metró Projektigazgatóság Akadálymentes metró A budapesti metrók A világ metrói Home Route of Metro4 News What will Metro4 be like? How is it constructed? How does it work? DBR Metro Project Directorate Accessible metro Metros in Budapest Metros around the world A 4-es metró nyomvonala Állomások egyenként Elkészült felszíni rendezések bemutatása Megvalósíthatósági tanulmány Cikkek, tanulmányok Környezeti hatástanulmányok Kelenföld Tétényi út Bocskai út Móricz Zsigmond körtér Szt. Gellért tér Fővám tér Kálvin tér Rákóczi tér Népszínház utca Keleti pályaudvar Az elkészült felszíni rendezések bemutatása Bartók Béla út Fehérvári út Baross tér Fehérvári úti játszótér Kiskörút Fővám téri aluljáró Route of Metro4 Stations one by one Surface works already completed Feasibility study Studies and publications Environmental impact studies