Keresés    IN ENGLISH  MAGYARUL        Vakok, gyengénlátók számára


Rákóczi tér

további képek


Látványtervek: Palatium Stúdió Kft.

Ossza meg ezt az oldalt:
Iwiw Facebook Delicious Digg Google Stumble upon Propeller

A projekt az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósul meg.

A megvalósítani javasolt változat szerint a metrókijárat a tér körút felőli részén helyezkedik el, így nem zavarja a környék lakóit és a tér forgalmát sem. A metróhoz egy kijáratot terveznek. A József körút felé mozgólépcsőn jutnak el az utasok a felszín alatti aluljáróba.

A vásárcsarnok felé két nagyméretű lift szállítja az utasokat. Az állomás katalizátorként hat majd a környék rehabilitációjára. Javíthatja a térség image-ét, lehetővé téve a beruházások megjelenését. A Józsefvárosból a körúton kívül is dinamikusan fejlődő belvárosi negyed válhat.

Az állomás adatai

Állomás hossza: 106 m
Peron hossza: 80 m
Hasznos peronfelület: 950 m2
Felszín alatti mélység(sínkorona szint): -23 m
Mozgólépcsők száma: 8 (mert egy forduló van, tehát 2*4)
Liftek száma: 2
Kijáratok száma: 1
Építési rendszer: vegyes
Állomás típus: középperonosFőoldal A 4-es metró nyomvonala Hírek Milyen lesz a 4-es metró? Hogyan épül? Hogyan működik? DBR Metró Projektigazgatóság Akadálymentes metró A budapesti metrók A világ metrói Home Route of Metro4 News What will Metro4 be like? How is it constructed? How does it work? DBR Metro Project Directorate Accessible metro Metros in Budapest Metros around the world A 4-es metró nyomvonala Állomások egyenként Elkészült felszíni rendezések bemutatása Megvalósíthatósági tanulmány Cikkek, tanulmányok Környezeti hatástanulmányok Kelenföld Tétényi út Bocskai út Móricz Zsigmond körtér Szt. Gellért tér Fővám tér Kálvin tér Rákóczi tér Népszínház utca Keleti pályaudvar Az elkészült felszíni rendezések bemutatása Bartók Béla út Fehérvári út Baross tér Fehérvári úti játszótér Kiskörút Fővám téri aluljáró Route of Metro4 Stations one by one Surface works already completed Feasibility study Studies and publications Environmental impact studies