Keresés    IN ENGLISH  MAGYARUL        Vakok, gyengénlátók számára


Kelenföld

további képek


Látványtervek: Palatium Stúdió Kft.

Ossza meg ezt az oldalt:
Iwiw Facebook Delicious Digg Google Stumble upon Propeller

A projekt az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Az Etele téri metróvégállomásnak (Kelenföld pályaudvar) két kijáratot terveznek, az Etele tér felé és Őrmező felé. A állomást úgy alakítják ki, hogy a vonal a későbbiekben meghosszabbítható legyen Budaörsi út irányába. Az Etele téri oldalon az átalakított BKV busz- és a villamos-végállomás már elkészült. A metróállomás a MÁV-állomásépülettől délre helyezkedik majd el, ettől még délebbre pedig a Volán buszvégállomás. A metró járműtelepét is itt tervezik kialakítani.

A tervek szerint a telepet mélyedésben helyezik el, hogy az üzemszerű működésből származó zaj ne zavarja a környék lakóit. Az Őrmezői oldalon kialakított BKV buszvégállomás alatt 1400 férőhelyes P+R parkoló építését tervezik. A buszvégállomáshoz aluljáró csatlakozik majd, így a buszok a felszíni utak keresztezése nélkül juthatnak át a Budaörsi útra. Ezen az aluljárón közlekedhetnek a parkolót használó autósok is.

A metró megjelenésével az Etele téren jelentős közlekedési csomópont alakulhat ki. Együtt lesz minden: vasút, távolsági busz, metró, villamos, autóbusz. Ugyanakkor az előrelátó tervezésnek köszönhetően a tér arculata rendezettebb lesz, az eddig elhanyagolt környék színvonala emelkedhet. Az Etele tér a régió közlekedési, kereskedelmi, szolgáltató központjává válhat.

Az állomás adatai

Állomás hossza: 90 m
Peron hossza: 80 m
Hasznos peronfelület: 970 m2
Felszín alatti mélység: -16,4 m
Mozgólépcsők száma: 6+3
Liftek száma: 2
Kijáratok száma: 2
Építési rendszer: vegyes
Állomás típus: közép-peronos mélyállomásFőoldal A 4-es metró nyomvonala Hírek Milyen lesz a 4-es metró? Hogyan épül? Hogyan működik? DBR Metró Projektigazgatóság Akadálymentes metró A budapesti metrók A világ metrói Home Route of Metro4 News What will Metro4 be like? How is it constructed? How does it work? DBR Metro Project Directorate Accessible metro Metros in Budapest Metros around the world A 4-es metró nyomvonala Állomások egyenként Elkészült felszíni rendezések bemutatása Megvalósíthatósági tanulmány Cikkek, tanulmányok Környezeti hatástanulmányok Kelenföld Tétényi út Bocskai út Móricz Zsigmond körtér Szt. Gellért tér Fővám tér Kálvin tér Rákóczi tér Népszínház utca Keleti pályaudvar Az elkészült felszíni rendezések bemutatása Bartók Béla út Fehérvári út Baross tér Fehérvári úti játszótér Kiskörút Fővám téri aluljáró Route of Metro4 Stations one by one Surface works already completed Feasibility study Studies and publications Environmental impact studies