Keresés    Magyar  Magyar

Vissza

Ossza meg ezt az oldalt:
Facebook Delicious Digg Google Stumble upon

A projekt az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Hírarchívum

2013. December 10.

ELKÉSZÜLT A II. JÁNOS PÁL PÁPA TÉR M4-ES METRÓBERUHÁZÁSHOZ KAPCSOLÓDÓ MEGÚJÍTÁSA

Megújult az M4-es metró megállójához kapcsolódó része a józsefvárosi II. János Pál pápa térnek, melyet ma délelőtt vehetett birtokba a környék lakossága. Nagy kiterjedésű pihenőövezet készült a most átadott térrészen, illetve jelentős mértékű fásítást is végeztünk a téren és a közeli Fiumei úton is.


2013. December 6.

ISMÉT MÉLTÓ HELYRE KERÜLHETETT BAROSS GÁBOR SZOBRA

Az M4-es metró beruházásához kapcsolódó Baross téri felszínrendezési munkák előrehaladásával végre ismét méltó, központi helyre kerülhetett Baross Gábor szobra. A tér teljes rendezése ugyan csak 2014 márciusában fejeződik be, az emlékmű mészkő talapzata az elmúlt hetekben elkészült, ezért a kivitelező a mellékalakok elhelyezését követően most végleges helyére állította az egykori közlekedési miniszter felújított szobrát.


2013. December 6.

MEGKAPTA A HASZNÁLATBAVÉTELI ENGEDÉLYT AZ M4-ES METRÓ RÁKÓCZI TÉRI ÁLLOMÁSA IS

A Rákóczi téri megálló már a negyedik állomás a tízből az M4-es metró vonalán, amelyik megkapta a használatbavételi engedélyt a Nemzeti Közlekedési Hatóságtól. Az építési munkálatok és a jelenleg is zajló sötétüzemi (még utasok nélküli) tesztek befejezésén kívül a metróvonal szükséges engedélyeinek megszerzése is előfeltétele annak, hogy az M4-es metró utasforgalmi próbaüzeme március végén, a vállalt határidőben megkezdődhessen.


2013. December 5.

MÁTÓL A RÁKÓCZI TERET IS HASZNÁLHATJÁK A FŐVÁROSIAK

ÚJABB KAPCSOLÓDÓ BERUHÁZÁS KÉSZÜLT EL AZ M4-ES METRÓPROJEKTBEN

Befejeződtek az M4-es metró Rákóczi téri állomásához kapcsolódó felszínrendezési munkák, így az átadás-átvétel után most ezt a teret is birtokba vehette Józsefváros és a főváros lakossága. A metróberuházás mélyben zajló belső beépítési és rendszerépítési munkáinak befejezésével, illetve az utasok nélküli tesztüzemmel párhuzamosan a felszíni térrendezések is hamarosan véget érnek. A kelenföldi csomópont kivételével – a kijárati műtárgy és annak közvetlen környezete természetesen itt is el fog készülni – valamennyi munkaterületen be kell fejeződnie minden munkafázisnak 2014 márciusáig.


2013. November 28.

SZOMBATTÓL ÚJRA JÁRHATÓ A THÖKÖLY ÚT A DÓZSA GYÖRGY ÚT ÉS A BAROSS TÉR KÖZÖTT

A Fővárosi Önkormányzat közútkezelőjeként a BKK elvégezte és befejezte a Főváros egyik legrosszabb állapotú, kockakővel burkolt főútvonalának felújítását. 2013. november 30-án, szombaton így átadjuk a közúti forgalomnak a Thököly út Baross tér és Dózsa György út közötti szakaszát. Az átadást követően megváltozik a korábbi közúti közlekedési rend a gépkocsik, a buszok és a kerékpárosok számára egyaránt: középen vezetett buszsáv és önálló kerékpársávok létesültek a Thököly úton. A 178-as busz végállomását a Thököly út Verseny utcai torkolatához helyezzük, és az erre közlekedő járatok megállói is visszakerülnek eredeti helyükre.


2013. November 22.

MÁR A SZENT GELLÉRT TÉR ÁLLOMÁS IS KÉSZ AZ M4-ES METRÓ LEENDŐ UTASAINAK FOGADÁSÁRA

Az M4-es metró harmadik állomására, a Szent Gellért tér megállóra is kiadta a Nemzeti Közlekedési Hatóság a használatbavételi engedélyt, tehát az utasforgalmi próbaüzem március végén elindulhat. A használatbavételi engedélyek megszerzése a főpolgármester, a kijelölt kormánybiztos, a hatóság, a BKV Zrt. DBR Metró Projekt Igazgatóság és az érintett vállalkozók együttműködésének köszönhetően továbbra is zökkenőmentes.


2013. November 21.

FOLYNAK A TESZTEK AZ M4-ES METRÓ VONALÁN, A CÉL A HIBÁK FELDERÍTÉSE ÉS KIJAVÍTÁSA

Az M4-es metró biztonságos üzembe helyezése előtt az úgynevezett sötétüzemi, azaz utasok nélküli tesztek elvégzése elengedhetetlen. Ezek célja az, hogy az esetlegesen felmerülő problémák még időben, a forgalom megindulása előtt kiderüljenek és szakembereink elvégezhessék a szükséges javításokat, finomhangolásokat.


2013. November 12.

TÜZÉRSÉGI LÖVEDÉKET TALÁLTAK AZ M4-ES METRÓ ŐRMEZŐI KIJÁRATÁNÁL

Tüzérségi lövedéket találtak a szakemberek ma délelőtt az M4-es metró őrmezői kijáratépítésének munkaterületén. A lövedéket a rendőrök és a tűzszerészek megvizsgálták, majd elszállították.


2013. November 11.

MEGKAPTA A HASZNÁLATBAVÉTELI ENGEDÉLYT AZ M4-ES METRÓ ÚJBUDA-KÖZPONT MEGÁLLÓJA IS

Az M4-es metró Újbuda-központ állomása is megkapta a használatbavételi engedélyt a Nemzeti Közlekedési Hatóságtól. Ezáltal a Bikás park állomást követően az új vonal második megállójában is megteremtették annak a feltételét, hogy 2014. március végén megindulhasson az utasforgalmi próbaüzem, és a vonalat birtokukba vehessék a közlekedők.


2013. Október 22.

MEGKAPTA A HASZNÁLATBAVÉTELI ENGEDÉLYT AZ M4-ES METRÓ ELSŐ ÁLLOMÁSA

Megkapta a használatbavételi engedélyt a M4-es metró Bikás park állomása, a dokumentumot kedden adta át a helyszínen a főpolgármesternek a fővárosi kormánymegbízott.