Keresés    Magyar  Magyar

Vissza

Ossza meg ezt az oldalt:
Facebook Delicious Digg Google Stumble upon

A projekt az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósul meg.

KEDD REGGELTŐL HASZNÁLHATÓ A HARMADIK P+R PARKOLÓ IS KELENFÖLDÖN


2015. november 30.

EZZEL TÖBB MINT 950 FÉRŐHELY ÁLL RENDELKEZÉSRE AZ M4-ES METRÓ VÉGÁLLOMÁSÁNÁL

2015. december 1-jén, kedden reggel megnyílik a harmadik P+R parkoló is az M4-es metró dél-budai végállomásánál: az Etele téri oldalon újabb 247 parkolóhelyet vehetnek birtokba az autósok. A szomszédos, szeptember elején átadott, Somogyi úti parkolóval és a november közepén az őrmezői oldalon megnyílt Péterhegyi úti parkolóval együtt így összesen már több mint 950 új férőhely áll majd rendelkezésre a metróvonalhoz kapcsolódva. A Gyergyógyölgyes utca és a Somogyi út sarkán, a korábbi ideiglenes parkoló helyén épült és most megnyíló új, modern P+R a Somogyi út irányából közelíthető meg és természetesen mozgáskorlátozottak által is igénybe vehető.

A JÓ-ÉP Építőipari Szolgáltató Kft. által 2015 augusztusában megkezdett kivitelezési munkák 228,6 millió forintból valósultak meg és ez az összeg is várhatóan teljes egészében elszámolható lesz európai uniós forrásból. Az újabb beruházással a Kelenföld vasútállomás térségének szerepe tovább nő: a kerület külső részeiről, vagy az agglomerációból érkezők elsősorban itt rakhatják le autóikat és innen folytathatják tovább útjukat a belváros irányába metróval, autóbusszal, villamossal, vagy kerékpárral.

A metróvégállomás térségében két Etele téri és két őrmezői területen, azaz összesen négy helyszínen – az Európai Unió felé történt vállalásnak és a Fővárosi Közgyűlés döntésének megfelelően – közel 1500 új P+R parkolóhely létesül. A negyedik – az őrmezői oldalon, a MÁV használaton kívüli vágányainak helyén létesülő, kb. 500 férőhelyes – P+R parkoló építési munkáira kiírt közbeszerzési eljárás még folyamatban van, a cél az, hogy az utolsó parkoló építése is befejeződjön 2016 év végéig.

Budapest Főváros Önkormányzata
Budapesti Közlekedési Központ
BKV Zrt. DBR Metró Projekt Igazgatóság

Fotó: Nyitrai Dávid (BKK)