Keresés    Magyar  Magyar

Vissza

Ossza meg ezt az oldalt:
Facebook Delicious Digg Google Stumble upon

A projekt az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósul meg.

ÉPÍTŐIPARI NÍVÓDÍJAT KAPTAK AZ M4-ES METRÓ ÁLLOMÁSAI


2015. december 10.

A Swietelsky Magyarország Kft.-nek ítélte oda az Építőipari Mesterdíj Alapítvány az idei Építőipari Nívódíjat közlekedési létesítmény kategóriában az M4-es metró állomásainak belső beépítése során végzett színvonalas munkájáért. Az eseményen az M4-es metróberuházás részéről a megbízó BKV Zrt. DBR Metró Projekt Igazgatóság, a mérnök Budapest Közút Zrt. és az építésztervező Palatium Stúdió Kft. is elismerésben részesült.

Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének 2015. december 9-én, szerdán tartott évzáró ünnepi közgyűlésén a Pallay Tibor, az Építőipari Mesterdíj Alapítvány Kuratóriumának elnöke által átadott szakmai díjat a Swietelsky Magyarország Kft. képviseletében Stipich Béla ágazati igazgató vette át. A Bíráló Bizottság a pályázati anyag által érintett munkákat összességében értékelte, a döntésben pedig fontos szerepet játszott, hogy az új metróvonal állomásai nagy belső terekkel épültek, a természetes megvilágítás előtérbe helyeződött, valamennyi állomás egyedi belső arculatot kapott, minőségi és sajátos anyagok jellemzik a teljes vonalat (döntően mozaik, üveg, corten és látszóbeton), illetve gépészetileg is abszolút a jelenkor elvárásainak megfelelő megoldások születtek.

A Swietelsky Magyarország Kft. belső beépítőként szinte a projekt teljes ideje alatt jelen volt, hiszen már 2008 elején is voltak munkái és egészen az új vonal utasforgalmi próbaüzemének kezdetéig folyamatosan végezte azokat, hogy csak a legfontosabbakat említsük: a belsőépítészeti munkákat, a falfelületek és a füstmentes lépcsőházak kialakítását, a világító és díszmegvilágítást biztosító berendezések, a mozgólépcsők, a felvonók, az állomásbútorok telepítését, a padlóburkolatok, az állomási vízködoltó, vízellátó és főszellőző berendezések, illetve az utastájékoztató rendszer egyes elemeinek beépítését, melyekkel nagymértékben hozzájárult a közösségi közlekedés vonzóbbá tételéhez.

BKV Zrt. DBR Metró Projekt Igazgatóság

Fotók: Csényi Sándor / Építőipari Mesterdíj Alapítvány