Keresés    Magyar  Magyar

Vissza

Ossza meg ezt az oldalt:
Facebook Delicious Digg Google Stumble upon

A projekt az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Hírek

2016. Május 9.

ÚJ FOTÓGALÉRIA: LÁTVÁNYOSAN HALAD A NEGYEDIK P+R ÉPÍTÉSE

A szükséges telekrendezést, illetve a vágánybontási munkákat, majd a terület előkészítési munkáit követően február második felében kezdődtek meg a negyedik, azaz utolsó P+R parkoló kivitelezési munkái az M4-es metró kelenföldi végállomásánál, szorosan kapcsolódva a metróberuházáshoz. Ma már látványos az előrehaladás.


2016. Április 19.

NEM DRÁGULT AZ M4 PROJEKT - A BERUHÁZÁS KÖLTSÉGEI NEM VÁLTOZTAK

Az M4 beruházás során az alagútépítő BAMCO Kkt. által indított perrel kapcsolatban – a sajtóban megjelent hírekre reagálva – fontosnak tartjuk leszögezni: az M4 beruházás összköltségvetése a 2012 decemberében Budapest Főváros Önkormányzata és a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által az M4-es metró projekt finanszírozásáról aláírt új, egységes szerződés megkötése óta nem változott. A szerződés alapján a projekt összköltségvetése 452,5 milliárd forint, mely magában foglalja valamennyi még hátralévő munkafázis mellett a látható legmagasabb pénzügyi kockázat összegét is. 2012-ben az említett 452,5 milliárd forintos kereten belül 67,5 milliárd forint került elkülönítésre a szerződött vállalkozókkal folytatott vitás kérdésekre – ez egy elvi, maximális keret.


2016. Április 18.

BEFEJEZŐDÖTT A BUDAÖRSI ÚTI ÚJ, KÉTSZINTŰ KÖZÚTI CSOMÓPONT ÉPÍTÉSE

A BERUHÁZÁS MINDENKI SZÁMÁRA KORSZERŰ, GYORS ÉS BIZTONSÁGOS ELJUTÁST KÍNÁL

Véget értek az M4-es metróberuházáshoz kapcsolódva épült új, felszín alatti visszafordító alagutakat, biztonságos felszíni kereszteződéseket, akadálymentes gyalogos és kerékpáros aluljárót és zajvédő falat is magában foglaló csomópont kivitelezési munkái a Budaörsi úton, az M1-M7-es autópályák közös bevezető szakaszába csatlakozva. A 7,2 milliárd forintból, döntően európai uniós forrásból megvalósult beruházást Tarlós István, Budapest főpolgármestere adta át a fővárosiaknak a 2016. április 18-án, hétfőn tartott projektzáró eseményen.


2016. Február 25.

ÚJ FOTÓGALÉRIA A HÁROM, MÁR ÜZEMELŐ P+R PARKOLÓRÓL

A metróvégállomás térségében két Etele téri és két őrmezői területen, azaz összesen négy helyszínen – az Európai Unió felé történt vállalásnak és a Fővárosi Közgyűlés döntésének megfelelően – közel 1500 új P+R parkolóhely létesül. Három parkoló építése már befejeződött: az őrmezői oldalon kialakított P+R-t (1-5. fotó) novemberben, az Etele téri oldalon épült parkolókat (6-11. illetve 12-20. fotó) pedig szeptemberben és decemberben vehették birtokba az autósok összesen több mint 950 új férőhellyel.