Keresés    Magyar  Magyar

Vissza

Ossza meg ezt az oldalt:
Facebook Delicious Digg Google Stumble upon

A projekt az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Hírarchívum

2013. Április 16.

FÜSTPRÓBA KEZDŐDIK KEDDTŐL AZ M4-ES METRÓ RÁKÓCZI TÉRI ÁLLOMÁSÁN

Hamarosan véget érnek a belső beépítési munkák az M4-es metró Rákóczi téri állomásán is, ezért 2013. április 16-án, keddtől kezdődően három napon át füstpróbát tart a vállalkozó a majdani megállóban. A füstpróba nagy mennyiségű, körülbelül 20 ezer m3 fehér színű, nem mérgező, azaz az egészségre ártalmatlan füst kibocsátásával jár majd a peronszintről indulva, elérve a felszínt is.


2013. Április 8.

LEZÁRULT AZ ŐRMEZŐI METRÓVÉGÁLLOMÁS ÚJ INTERMODÁLIS CSOMÓPONTJÁNAK TERVEIRE KIÍRT TERVPÁLYÁZAT

A Fővárosi Önkormányzat, a BKK és a BKV DBR Metró Projekt Igazgatóság kiemelt fontosságú közös projektje újabb mérföldkőhöz érkezett: 2013. április 8-án eredményt hirdettünk az M4-es metró Kelenföldi pályaudvar állomásához kapcsolódó, őrmező oldali felszínrendezésre és terminál jellegű autóbusz-pályaudvar létesítésére kiírt építészeti tervpályázati eljárásban.


2013. Április 5.

AZ M4-ES METRÓ KEREKESSZÉKES SZEMMEL

Látogatást tett szerdán az Esélyegyenlőségi Magazin a már majdnem kész Tétényi úti állomáson, ahol megtekintették a lifteket, a mozgólépcsőket, a taktilis sávokat, illetve a speciális tájékoztató eszközöket. A Magazin beszámolóját a látogatásról, illetve a helyszínen készült fotókat az alábbiakban tesszük közzé.


2013. Április 4.

FORGALOMKORLÁTOZÁSOK A KELETI PÁLYAUDVAR TÉRSÉGÉBEN

2013. április 4-én, csütörtökön délelőttől várhatóan augusztus végéig lezárták a Keleti pályaudvar főbejáratát, valamint az előtte lévő, a pályaudvarhoz kapcsolódó aluljárórész felszínre vezető egyik lépcsőkarját. A másik lépcsőkar lezárására április 5-én, pénteken 10 órakor kerül sor. Emiatt a pályaudvarra bejutni csak az oldalsó, Kerepesi úti, illetve Thököly úti bejáratokon lehet. Az építkezés miatt a főbejárat előtti teljes járdaszakasz lezárásra kerül, a gyalogos közlekedés pedig az eddigi buszmegálló területén bonyolódik majd, ezért az 5-ös autóbusz, illetve a 7-es buszcsalád megállóit a munkavégzés idejére a Thököly úti bejáratokhoz közelebb helyezzük.


2013. Március 2.

TÖBB TÍZEZER ÉRDEKLŐDŐ AZ UNIÓS FEJLESZTÉSEK NYÍLT NAPJÁN

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség - a polgárok európai éve alkalmából -, azzal a céllal indította el az „Uniós Fejlesztések nyílt napja – séta a kulisszák mögött” elnevezésű programját, hogy megmutassa, hogy az európai uniós tagság mennyi mindennel járul hozzá a lakosság életkörülményeinek jobbá tételéhez. A Csepreghy Nándor, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkára, Simicskó István országgyűlési képviselő, az Emberi Erőforrások Minisztérium sportért felelős államtitkára és dr. Szeneczey Balázs, Budapest városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettese által megnyitott rendezvényt az egész országban nagy figyelem kísérte, több tízezren érdeklődtek a programok iránt. A kezdeményezéshez a 4-es metró projekt is csatlakozott: a nyílt nap keretében több, mint nyolcszáz regisztrált látogató tekinthette meg a BKK és a BKV szakmai vezetése mellett a ma már szinte teljesen kész Tétényi úti állomást.


2013. Február 27.

ELKEZDŐDÖTT A 4-ES METRÓ ŐRMEZŐI KIJÁRATÁNAK ÉPÍTÉSE

Ideiglenes közműépítési munkákkal megkezdődött az M4-es metró Kelenföldi pályaudvar állomásához kapcsolódó őrmezői kijárat építése, illetve a Péterhegyi út egy szakaszának átépítése. A most indult munkák elsődleges célja Őrmező és az új metróvonal közvetlen kapcsolatának biztosítása, de olyan feladatok is szerepelnek a vállalkozó szerződésében, amelyek meggyorsíthatják majd a most zajló őrmezői építészeti tervpályázat majdani nyertesének munkáját. A közel 3 milliárd forintból megvalósuló beruházás a szerződés szerint egy éven át zajlik majd, határidőre történő befejezése előfeltétele az új metróvonal jövő év első felére tervezett utasforgalmi próbaüzemének.


2013. Február 21.

LÁTOGATÁST TETT BUDAPESTEN AZ ÉPÜLŐ AMSZTERDAMI METRÓVONAL MENEDZSMENTJE

Előadásokkal és bejárással egybekötött szakmai látogatást tett 2013. február 18-án és 19-én Budapesten az Amsterdamban épülő új, Noord/Zuid metróvonal projektigazgatója, illetve annak két munkatársa. A delegáció az Amszterdam és Budapest között létrejött együttműködési megállapodás keretében a Főpolgármesteri Hivatal meghívására érkezett a magyar fővárosba.


2013. Február 19.

MEGSZEREZTE AZ M4-ES METRÓ SZERELVÉNYEINEK TÍPUSENGEDÉLYÉT AZ ALSTOM

Az Alstom Transport megszerezte a 4-es metróvonalra gyártott új metrószerelvények típusengedélyét a Nemzeti Közlekedési Hatóságtól. Az engedély birtokában az Alstom immár megkezdheti a szériavonatok folyamatos leszállítását Budapestre. Az Alstom Transport két prototípus szerelvényt már legyártott, amelyek közül az egyik utastere a végleges kialakítást tükrözi, azaz a későbbiekben bevezetendő automata üzemre tekintettel nincs benne ideiglenes vezetőfülke sem.


2013. Február 18.

NYÍLT NAP A 4-ES METRÓ TÉTÉNYI ÚTI ÁLLOMÁSÁN

A 4-es metró projekt is csatlakozott a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által szervezett „Uniós Fejlesztések nyílt napja” című kezdeményezéshez. A rendezvény keretében 2013. március 2-án, szombaton a ma már szinte teljesen kész Tétényi úti állomás nyílik meg a nagyközönség előtt.


2013. Február 6.

MEGNYITOTT A RÁKÓCZI TÉRI MÉLYGARÁZS

Mától üzemel a Rákóczi téren elkészült 98 férőhelyes, 3800 négyzetméteres mélygarázs, amely 1,2 milliárd forintból épült, és a Váráscsarnokhoz, valamint a 4-es metró ottani állomásához kapcsolódó parkolási igényeket és forgalmat szolgálja ki – mondta Tarlós István főpolgármester a létesítmény szerdai átadásán, amelyen részt vett Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója is.