Keresés    Magyar  Magyar

Vissza

Ossza meg ezt az oldalt:
Facebook Delicious Digg Google Stumble upon

A projekt az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Hírarchívum

2013. Július 1.

FOLYTATÓDIK A FÜSTPRÓBA AZ M4-ES METRÓ VONALÁN

Keddtől az M4-es metró Keleti pályaudvar állomásán lesz tűzeset szimuláció

Az M4-es metró Keleti pályaudvar állomásán is elérték a belső beépítési munkák azt a készültségi fokot, amely lehetővé tette, hogy a vállalkozó 2013. július 2-án, keddtől kezdődően megtartsa a szakhatóság által előírt, ilyenkor szokásos füstpróbát a majdani állomáson. A füstpróba ezúttal is nagy mennyiségű, körülbelül 20 ezer m3 fehér színű, nem mérgező, azaz az egészségre ártalmatlan füst kibocsátásával jár majd a peronszintről indulva, és a három nap alatt többször elérheti a felszínt is.


2013. Június 18.

BALESET TÖRTÉNT AZ M4-ES METRÓ SZENT GELLÉRT TÉRI ÁLLOMÁSÁN

A mozgólépcső lejtaknája alatti üzemi térbe zuhant egy ember 2013. június 18-án, kedden délben az M4-es metró Szent Gellért téri állomásán: a villanyszerelő alvállalkozó egyik munkatársa közel 6 métert zuhant, miközben kollégáit ellenőrizte.


2013. Június 18.

FÜSTPRÓBA KEZDŐDIK KEDDTŐL AZ M4-ES METRÓ II. JÁNOS PÁL PÁPA TÉRI ÁLLOMÁSÁN

Az M4-es metró II. János Pál pápa téri állomásán is elérték a belső beépítési munkák azt a készültségi fokot, ami lehetővé tette, hogy a vállalkozó 2013. június 18-án, keddtől kezdődően megtartsa a szakhatóság által előírt, ilyenkor szokásos füstpróbát a majdani megállóban. A füstpróba ezúttal is nagy mennyiségű, körülbelül 20 ezer m3 fehér színű, nem mérgező, azaz az egészségre ártalmatlan füst kibocsátásával jár majd a peronszintről indulva, és a három nap alatt többször elérheti a felszínt is.


2013. Június 17.

ISMÉT SIKERES VOLT AZ UNIÓS FEJLESZTÉSEK NYÍLT NAPJA

Több mint tízezer látogató kereste fel azoknak a látványos kulturális, közlekedési, szabadidős, vagy éppen ipari, tudományos jellegű fejlesztéseknek a helyszínét, melyek az Új Széchenyi Terv keretében valósultak meg. Az Uniós Fejlesztések nyílt napja – séta a kulisszák mögött elnevezésű programot idén második alkalommal, szombaton rendezték meg az ország több mint 60 pontján. A fővárosban a leglátogatottabb beruházás a 4-es Metró Kálvin téri állomása volt: 400 érdeklődő mehetett le közel 25 méterrel a felszín alá, ahol az Uniós Fejlesztések nyílt napja keretében szakmai kíséret mellett ismerhették meg a metróállomás építésének főbb paramétereit és módját, ráadásul a peronról az új metró alagútjaiba is bepillanthattak a vállalkozó szelleműek.


2013. Május 30.

BEFEJEZŐDÖTT A FŐVÁM TÉR ÉS A KÁLVIN TÉR FELSZÍNRENDEZÉSE: SZOMBATTÓL ÚJRA EREDETI ÚTVONALÁN KÖZLEKEDIK A 83-AS TROLIBUSZ

Befejeződtek az M4-es metró építéséhez kapcsolódó felszínrendezési munkák a Fővám téren és a Kálvin téren. A műszaki átadást követően péntektől – majdani metrókijáratok kivételével – mindkét tér teljes egészében újra megnyílik a gyalogosok előtt. A munkálatok előrehaladása, az útpálya-építési munkák és a felsővezeték-szerelés befejezése lehetővé tette, hogy 2013. június 1-jétől, szombattól ismét eredeti útvonalán közlekedjen a 83-as trolibusz.


2013. Május 21.

FÜSTPRÓBA KEZDŐDIK KEDDTŐL AZ M4-ES METRÓ KÁLVIN TÉRI ÁLLOMÁSÁN

Hamarosan véget érnek a belső beépítési munkák az M4-es metró Kálvin téri állomásán is, ezért 2013. május 21-én, keddtől kezdődően füstpróbát tart a vállalkozó a majdani megállóban. A füstpróba ezúttal is nagy mennyiségű, körülbelül 20 ezer m3 fehér színű, nem mérgező, azaz az egészségre ártalmatlan füst kibocsátásával jár majd a peronszintről indulva, elérve a felszínt is.


2013. Május 9.

MEGVÁLTOZIK A FORGALMI REND A BAROSS TÉREN

2013. május 11-étől, szombattól megváltozik a Belváros felé tartó autóbuszok forgalmi rendje a Baross téren és áthelyezzük a 7-es autóbuszcsalád megállóhelyét is. A Kerepesi útról a Belváros felé tartó közúti forgalom haladása is megváltozik.


2013. Április 29.

ALÁÍRTÁK A MEGÁLLAPODÁST A FŐVÁROS ÉS A SIEMENS KÖZÖTT

Tarlós István és dr. Jürgen Brandes jelenlétében aláírták a 2006-ban megkötött Siemens szerződés módosítását. A dokumentumot, amely több évig tartó egyeztetést zár le a Fővárosi Önkormányzat és Siemens Zrt. között, Bolla Tibor, a BKV Zrt. vezérigazgatója, és Dale A. Martin, a Siemens elnök-vezérigazgatója írta alá.


2013. Április 25.

FÜSTPRÓBA KEZDŐDIK CSÜTÖRTÖKTŐL AZ M4-ES METRÓ FŐVÁM TÉRI ÁLLOMÁSÁN

Hamarosan véget érnek a belső beépítési munkák az M4-es metró Fővám téri állomásán is, ezért 2013. április 25-én, csütörtöktől kezdődően füstpróbát tart a vállalkozó a majdani megállóban. A füstpróba nagy mennyiségű, körülbelül 20 ezer m3 fehér színű, nem mérgező, azaz az egészségre ártalmatlan füst kibocsátásával jár majd a peronszintről indulva, elérve a felszínt is.


2013. Április 16.

FOLYTATÓDIK A MÓRICZ ZSIGMOND KÖRTÉR RENDEZÉSE

Újabb ütemhez érkeztek az M4-es metró Móricz Zsigmond körtéri állomásához kapcsoló felszínrendezési munkák: megkezdődött a térburkolat cseréje. Ez az ütem a tervek szerint a nyáron elkészül, a tér teljes megújulása várhatóan ez év végére fejeződhet be. A korábbi tervekhez képest az új koncepcióban a közösségi közlekedés, a gyalogosok, illetve kerékpárosok kaptak prioritást, így egy forgalomcsillapított városrészi központ jön létre a kerület szívében az elkövetkezendő hónapokban.