Keresés    Magyar  Magyar

Vissza

Ossza meg ezt az oldalt:
Facebook Delicious Digg Google Stumble upon

A projekt az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósul meg.

METRÓÉPÍTŐS MESEKÖNYV GYEREKEKNEK


2013. augusztus 27.

Bartoló, a markoló címmel egy különleges mesekönyv jelent meg a 2013-as Ünnepi Könyvhétre a Manó Könyvek Kiadó gondozásában. Bár Igazgatóságunk nem működött közre a könyv megjelenésében, mégis úgy gondoltuk, hogy talán e sajátos és kedves kiadvány érdekelheti az M4-es metró honlapjára látogató szülőket.

Mechler Anna első könyvének főszereplője Bartoló, a kis markoló, akinek egy építkezés az otthona, ahol társaival, a többi munkagéppel együtt egy új metróvonal kialakításában vesz részt. De vajon milyen lehet a világ az építkezést körülvevő kerítésen túl? Bartoló kíváncsi, akár egy kisgyerek. Kalandjai során eljut egy játszótérre, rájön, hogy kirándulni nagyon jó, és azt is megtanulja, hogy a tűzijátéktól nem kell félni. A kötet tizenkét izgalmas mesét kínál a munkagépekért rajongó óvodásoknak. Bartolót és a többi munkagépet egy tehetséges fiatal illusztrátor, Hajba László keltette életre ceruzáival.

Noha a mesekönyv nem említi konkrétan az M4-es metró munkálatait, a sorok között egyértelmű a párhuzam Budapest új metróvonalának építésével, ezért örömmel ajánljuk minden honlaplátogatónk figyelmébe!

Budapest, 2013. augusztus 27.
BKV Zrt. DBR Metró Projekt Igazgatóság