Keresés    Magyar  Magyar

Vissza

Ossza meg ezt az oldalt:
Facebook Delicious Digg Google Stumble upon

A projekt az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósul meg.

LÁTOGATÁST TETT BUDAPESTEN AZ ÉPÜLŐ AMSZTERDAMI METRÓVONAL MENEDZSMENTJE


2013. február 21.

Előadásokkal és bejárással egybekötött szakmai látogatást tett 2013. február 18-án és 19-én Budapesten az Amsterdamban épülő új, Noord/Zuid metróvonal projektigazgatója, illetve annak két munkatársa. A delegáció az Amszterdam és Budapest között létrejött együttműködési megállapodás keretében a Főpolgármesteri Hivatal meghívására érkezett a magyar fővárosba.

A delegáció tagjait - Peter Dijk projektigazgatót, valamint Benno Stoiber projektvezetőt és Alex Sheerazi kommunikációs vezetőt - Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója fogadta, aki szakmai előadás keretében mutatta be Budapest közösségi közlekedését, a BKK feladatait és szervezetét, illetve ezzel összefüggésben a budapesti közlekedési intézményrendszer átalakítását. A projektigazgató és munkatársai elismerésüket fejezték ki a BKK létrehozása, az intézményrendszeri átalakítás és a 2010 óta beindult új közlekedési projektek kapcsán.

A menedzsment ezt követően - Dr. Horváth Piroska projektigazgató vendégeként - megismerkedett a 4-es metró projekttel, annak előzményeivel, műszaki előrehaladásával, a beruházás nehézségeivel, majd a delegáció szakmai kíséret mellett látogatást tett a Fővám téri és a Szent Gellért téri állomáson, illetve megtekintették az új vonal kelenföldi járműtelepét is.

A tapasztalatcserét követően a résztvevők megállapították, hogy a 2006-ban indult 4-es metró beruházás és a 2002-ben elkezdett amszterdami - észak-dél irányú - metróvonal építése számos ponton mutat hasonlóságot, a metróépítőknek ott is nagyon hasonló műszak, jogi és szerződéses nehézségekkel kellett és kell szembenézniük. A résztvevők hasznosnak találták a látogatást, és a jövőben is folytatni kívánják az együttműködést.

Budapest, 2013. február 21.

Budapesti Közlekedési Központ
BKV Zrt. DBR Metró Projekt Igazgatóság