Keresés    Magyar  Magyar

Vissza

Ossza meg ezt az oldalt:
Facebook Delicious Digg Google Stumble upon

A projekt az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósul meg.

LAKOSSÁGI FÓRUMOT TARTOTTAK ŐRMEZŐN


2015. október 16.

Az M4-es metróberuházáshoz kapcsolódva épülő Budaörsi úti új, kétszintű közúti csomópont munkálatainak aktuális állásáról, a még hátralévő feladatokról, illetve a még várható, jelentősebb forgalmi változásokról tartott lakossági fórumot 2015. október 15-én, csütörtökön a megbízó BKV Zrt. DBR Metró Projekt Igazgatóság, a tervező Főmterv Zrt., a mérnök BKK Közút Zrt. és a vállalkozó Swietelsky Magyarország Kft.

A kivitelező által kezdeményezett és az újbudai önkormányzat közreműködésével, illetve részvételével az Őrmezei Közösségi Házban tartott fórumon a térségben élők teljes körű tájékoztatást kaptak, de lehetőség nyílt a beruházás kapcsán felmerült lakossági kérdések megválaszolására, az ott élők igényeinek, elvárásainak feltérképezésére is. Jelentősebb forgalmi változásokra a következő ütemben, november közepétől kerül majd sor, de az ezzel kapcsolatos egyeztetések még tartanak. A tervek szerint ekkor bontja majd el véglegesen a kivitelező a korábban áthelyezett gyalogos felüljárót is, ami helyett az új aluljárót használhatják majd a csomópont két oldala között közlekedők.

A várhatóan 2016 áprilisában befejeződő, 7,2 milliárd forintból európai uniós társfinanszírozással megvalósuló beruházás keretében jelenleg a legnagyobb volumenű szerkezetépítési munkák zajlanak: épülnek a feszín alatti visszafordító alagutak, a gyalogos aluljáró, de ezzel párhuzamosan a felszínen is fontos útépítési, illetve járdaépítési munkák vannak folyamatban. Ezek várhatóan ez év végéig tartank majd, ezt követően fejeződhet be a végleges útpálya építése, a jelzőlámpás csomópontok kialakítása, valamint a kertészeti munkák utolsó fázisa.

BKV Zrt. DBR Metró Projekt Igazgatóság