Keresés    Magyar  Magyar

Vissza

Ossza meg ezt az oldalt:
Facebook Delicious Digg Google Stumble upon

A projekt az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósul meg.

ISMÉT SIKERES VOLT AZ UNIÓS FEJLESZTÉSEK NYÍLT NAPJA


2013. június 17.

Több mint tízezer látogató kereste fel azoknak a látványos kulturális, közlekedési, szabadidős, vagy éppen ipari, tudományos jellegű fejlesztéseknek a helyszínét, melyek az Új Széchenyi Terv keretében valósultak meg. Az Uniós Fejlesztések nyílt napja – séta a kulisszák mögött elnevezésű programot idén második alkalommal, szombaton rendezték meg az ország több mint 60 pontján. A fővárosban a leglátogatottabb beruházás a 4-es Metró Kálvin téri állomása volt: 400 érdeklődő mehetett le közel 25 méterrel a felszín alá, ahol az Uniós Fejlesztések nyílt napja keretében szakmai kíséret mellett ismerhették meg a metróállomás építésének főbb paramétereit és módját, ráadásul a peronról az új metró alagútjaiba is bepillanthattak a vállalkozó szelleműek.

„A magyarországi fejlesztéseket nagyon nagy mértékben határozzák meg az európai uniós források. Az így létrejött eredmények pedig tényleg hatással vannak a mindennapi életünkre, amit azonban nagyon sokszor elfelejtünk, hiszen nem látjuk, hogy mi van mögötte. Az Uniós Fejlesztések nyílt napjával ezt próbáltuk közelebb vinni az emberekhez, ami a nagy érdeklődést tekintve sikerült is” – mondta el Csepreghy Nándor, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkára.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség hagyományteremtő szándékkal meghirdetett idei első nyílt napjához, márciusban még közel 30 helyszín csatlakozott, azonban a sikeren felbuzdulva júniusban már több mint 60 fejlesztés nyitotta meg kapuit az érdeklődők előtt. A nagy sikerhez természetesen a jó idő, valamint az iskolai szünidő első napja is hozzájárult, így az érdeklődök főleg a szabadtéri programokra, gyógyfürdőkbe és kulturális helyszínekre látogattak el. Természetesen a vidéki, uniós forrásból fejlesztett látnivalók is sok érdeklődőt vonzottak a nyílt napon, és országszerte több kulturális intézmény is megnyitotta kapuit a látogatók előtt. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség szándéka szerint legközelebb jövőre, az Európa-napon, május 9-én nyitják meg újra a kapuikat az egyes helyszínek, majd minden évben, annak érdekében, hogy a lakosság minél nagyobb része ismerhesse meg az uniós fejlesztéseket.

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
BKV Zrt. DBR Metró Projekt Igazgatóság

Fotók: Pető Szabolcs