Keresés    Magyar  Magyar

Vissza

Ossza meg ezt az oldalt:
Facebook Delicious Digg Google Stumble upon

A projekt az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósul meg.

FÜSTPRÓBA KEZDŐDIK KEDDTŐL AZ M4-ES METRÓ RÁKÓCZI TÉRI ÁLLOMÁSÁN


2013. április 16.

Hamarosan véget érnek a belső beépítési munkák az M4-es metró Rákóczi téri állomásán is, ezért 2013. április 16-án, keddtől kezdődően három napon át füstpróbát tart a vállalkozó a majdani megállóban. A füstpróba nagy mennyiségű, körülbelül 20 ezer m3 fehér színű, nem mérgező, azaz az egészségre ártalmatlan füst kibocsátásával jár majd a peronszintről indulva, elérve a felszínt is.

A három napon át tartó próbát - ami jellegét tekintve ún. hidegfüstös próba - hatósági előírásra, a tűzoltóság szakhatóságként történő bevonásával a belső beépítő Swietelsky Magyarország Kft. végzi. A valós tűzeset szimulálásával zajló esemény már az állomás majdani átadására való felkészülés része, annak egyik feltétele, célja pedig az állomás hő- és füstelvezető rendszerének, valamint főszellőző rendszerének tesztelése.

Tekintettel arra, hogy a műfüst csütörtökön a felszínt is el fogja érni, a Rákóczi tér környezetében a vállalkozó által kihelyezett felhívásokon túl ezúton is szeretnénk tájékoztatni az ott élőket, illetve az arra közlekedőket, hogy a tapasztalt füst miatt aggodalomra nincs ok, illetve nem szükséges azt külön jelezni a próbába szakhatóságként bevont tűzoltóság munkatársai felé.

Budapest, 2013. április 16.

Budapesti Közlekedési Központ
BKV Zrt. DBR Metró Projekt Igazgatóság