Keresés    Magyar  Magyar

Vissza

Ossza meg ezt az oldalt:
Facebook Delicious Digg Google Stumble upon

A projekt az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósul meg.

FORGALOMKORLÁTOZÁSOK A KELETI PÁLYAUDVAR TÉRSÉGÉBEN


2013. április 4.

2013. április 4-én, csütörtökön délelőttől várhatóan augusztus végéig lezárták a Keleti pályaudvar főbejáratát, valamint az előtte lévő, a pályaudvarhoz kapcsolódó aluljárórész felszínre vezető egyik lépcsőkarját. A másik lépcsőkar lezárására április 5-én, pénteken 10 órakor kerül sor. Emiatt a pályaudvarra bejutni csak az oldalsó, Kerepesi úti, illetve Thököly úti bejáratokon lehet. Az építkezés miatt a főbejárat előtti teljes járdaszakasz lezárásra kerül, a gyalogos közlekedés pedig az eddigi buszmegálló területén bonyolódik majd, ezért az 5-ös autóbusz, illetve a 7-es buszcsalád megállóit a munkavégzés idejére a Thököly úti bejáratokhoz közelebb helyezzük.

2013. április 4-én, csütörtökön délelőtt 10 órától kezdődtek a VIII. kerületi Baross tér átépítési munkáinak újabb üteméhez kapcsolódó munkálatok, amelyek miatt április 5-én, péntektől várhatóan augusztus végéig az alábbi forgalmi változásokra kell számítani:

• A Keleti pályaudvar főbejáratát lezárták, a pályaudvarra bejutni csak az oldalsó bejáratokon lesz lehetséges. Az M2-es metróval, illetve a 80-as, 80A jelzésű trolibuszokkal, a 24-es villamossal, valamint a 178-as autóbusszal érkezőknek a Kerepesi út felőli, míg a 20E jelzésű, 30-as, 30A jelzésű és 230-as buszokkal és a 73-as, 76-os, 78-as, 79-es trolibuszokkal a Garay utcából érkezőknek a Thököly út felőli bejáratok esnek közelebb.

• Annak érdekében, hogy a nagy forgalmat bonyolító 5-ös, 7-es, 7E jelzésű, 173-as, 173E jelzésű, 907-es és 973-as buszok utasainak se kelljen sokat gyalogolniuk a pályaudvar bejáratához, a fenti járatok Zugló irányú Keleti pályaudvar M elnevezésű megállóhelyét a munkavégzés idejére a Thököly útra, a Baross tér kereszteződése utánra helyezzük át. A pályaudvar előtti területen gyalogosfolyosót alakítunk ki, amelyen haladva az áthelyezett buszmegállót is meg lehet majd biztonságosan közelíteni.

A megújuló Baross téren, a pályaudvar előtti térrészt sétálóövezetként kizárólag a gyalogosok használhatják majd a metróépítés befejezését követően, ezért a most lezárt két lépcső végleg megszűnik, a felszín és az aluljáró kapcsolatát több, a mostanitól eltérő helyen épülő lépcső fogja biztosítani.

A Rákóczi út – Kerepesi út útvonal téren átvezető szakaszán áthaladó közúti forgalom számára 2×2 forgalmi sáv lesz biztosítva, a Festetics utcai kereszteződés magasságában, a Hungária körút felé haladó forgalmi sávok vonalvezetése változik, így ezen a szakaszon fokozott figyelmet kérünk a járművezetőktől.

A Baross tér felszínrendezésével kapcsolatban bővebb információt ezen a linken olvashatnak: http://www.bkk.hu/2012/11/megkezdodott-a-baross-ter-felszinrendezese/

A Budapesti Közlekedési Központ célja, hogy a munkavégzés idején is a lehetőségekhez mérten zavartalan legyen a forgalom. Az esetleges kellemetlenségek miatt ezúton kérjük és köszönjük utasaink megértését és türelmét.

Budapest, 2013. április 4.
Budapesti Közlekedési Központ